Ook hier zijn recepten te vinden die binnen een kleiner budget vallen. 

 

 

Vaak kook ik ook maaltijden waar twee dagen van gegeten kan worden of waar ik een deel van in de diepvries doe. Per dag geef ik gemiddeld € 5,- uit om te eten. De ene dag kan dat uiteraard iets meer zijn dan de andere dag. 

 

Wat b.v. heel erg lekker is is een gegrilde kip. Als ik de kip gegrild heb en vervolgens in stukken heb gesneden gaat alles op de tafel. De delen die blijven liggen op de schaal en dus niet opgaan ontdoe ik vervolgens van het vel en de botten en het vlees scheur ik dan alvast klein. Dit gaat vervolgens in een zakje de diepvries in. Op het moment dat ik zo een paar keer kip over heb gehouden en genoeg verzameld heb in de diepvries maak ik een lekkere kippen ragout. Zo hoef ik niet veel weg te gooien en kan er toch weer een lekkere maaltijd op tafel worden gezet zonder dat ik teveel ingrediënten hoef te kopen. 

 

De prijzen zijn zo goed mogelijk weergegeven. Prijzen verschillen per supermarkt en per seizoen. Uiteraard zijn er altijd producten die aangeschaft moeten worden (indien u ze niet standaard in huis hebt), en waar niet het gehele product gebruikt hoeft te worden. Ik zal proberen een zo goed mogelijk beeld te geven van wat het product kost als je het aan moet schaffen en wat de kosten zijn om het in het gerecht te verwerken. 

 

Aan het begin van de week kijk ik middels verschillende apps wat er zoal in de aanbieding is bij de verschillende winkels. 

Zo maak ik op zondag avond vaak een menu voor de hele week. Ik kijk wat er in huis is en wat ik nog aan moet schaffen. Hierbij bereken ik ook altijd wat ik ongeveer kwijt ben aan de boodschappen. Meestal heb ik groenten in de diepvries zitten en maak ik daar ook gebruik van. Is er iets in de aanbieding of heb ik tijd gehad om naar de markt te gaan wordt er indien het budget het die week toelaat wat meer gekocht en gesneden in zakjes in de diepvries gedaan. Dit scheelt andere keren weet in het aanschaffen van de ingrediënten. 

Ook vind je bij mij in de diepvries vaak zelfgemaakte soep, bami, nasi, stampot en noem maar op. Heb ik weinig tijd om te koken of heb ik die week minder te besteden omdat er b.v. poetsmiddelen ed aangeschaft moeten worden is het een kwestie van een zakje uit de diepvries te halen, te ontdooien en in de magnetron doen. Of als basis te gebruiken voor een nieuw gerecht.

 

Nu lees je vaker dat ik zakjes in de diepvries heb zitten. Eerst deed ik alles in bakjes in de diepvries maar inmiddels ben ik bij bijna alles overgestapt op zakjes met een zipsluiting.

Het voordeel is dat ik er goed op kan schrijven wat er wanneer in is gegaan, en dat het enorm plaatsbesparend is in de diepvries. De zakjes zijn makkelijk open te maken en zo goed als luchtdicht, plat dicht te maken. Er zijn verschillende grootten zakjes te verkrijgen en ze zijn helemaal niet zo duur.  Het voordeel van de groenten is dat ik hier altijd de benodigde hoeveelheid makkelijk uit kan halen. Wel vries ik groenten maar ook fruit altijd eerst los in. Dit gaat heel gemakkelijk. Pak een schaal, leg de groenten er gespreid op en vries in. De diepvries zet ik altijd even op superfrost zodat het snel ingevroren wordt. zodra de groenten bevroren zijn haal ik ze van de schaal en doe ik ze snel in de zakjes.

 

Kip of rundvlees haal ik zoveel mogelijk bij de turkse of marokaanse supermakt. Hier haal ik b.v. een halve kilo kipfilet voor € 2,50 en een halve kilo rundvlees voor € 5,00.

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb