Babi Ketjap met chinese kool:
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ong. 30 minuten
Ingrediënten:
- 1 rode peper
- 3 cm verse gember
- 1 chinese kool
- 300 gram hamlappen
- 2 tenen knoflook
- 100 ml ketjap manis
- olie
Bereidingswijze:
1. snij de peper doormidden en verwijder de zaadjes. Hou je van pittig laat de zaadjes dan zitten. Snij of knip de peper vervolgens klein.
2. Schil de gember goed en snij deze fijn.
3. Was de kool goed onder de kraan zodat er geen zand meer inzit.
4. Snij de kool doormidden en verwijder de kern.
5. Snij de kool in dunne reepjes en laat nog even goed uitlekken.
6. Snij de hamlappen in dunne reepjes.
7. Bak de hamlappen in olie op hoog vuur snel bruin (ong. 3 tot 5 minuten)
8. Per 1 teentje knoflook boven de reepjes hamlappen uit en laat samen met de peper nog even kort meebakken.
9. Draai het vuur laag en voeg de ketjap toe. Laat deze in ong. 6 minuten gaar worden. Ketjap verbrand snel dus zorg ervoor dat de pan niet meer te heet is als je deze aan
het vlees toevoegt.
10. Verhit olie in een wok en bak de chinese kool hierin (heb je sesamolie in huis gebruik deze dan voor een nog lekkerdere smaak).
11. Pers het andere teentje knoflook uit en laat deze met de kool meebakken. Schep de kool regelmatig om.
12. Voeg peper en zout naar smaak toe aan de schinese kool.
13. Serveer de kool samen met de babi ketjap.
Tips:
Lekker met witte rijst.
Voeg evt. cashewnoten toe aan de kool.
Voeg bosui en champignons toe aan de kool en laat even meebakken.
Voeggg
Maak jouw eigen website met JouwWeb