Rijst met ketjapkip en komkommer in chilisaus:
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Ingrediënten:
- 1 komkommer € 0,79
- 2,5 eetl. chilisaus fles 1 ltr € 1,42
- 1,5 eetl. azijn fles 1 ltr € 0,37
- 400 gr kipfilet € 2,00
- 3 eetl. ketjap manis flesje 250 ml € 0,86
- 1 eetl. sambal pot 425 gr € 0,99
- 4 eetl olie fles zonnebloemolie 1 ltr € 1,09
- 1 pak witte rijst € 0,39
Totaal kosten gerecht € 3,18 + evt. nog kosten voor ingrediënten die niet op voorraad zijn.
Bereidingswijze:
1. Meng de chilisaus en de azijn door elkaar
2. Schil de komkommer en schaaf deze in rechte lange repen. dit gaat het beste met de kaasschaaf.
3. Meng de komkommer door het sausje en zet afgedekt in de koelkast totdat u deze gaat opdienen.
4. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vaak wordt er ong. 1 kopje rijst per persoon geteld, maar u weet zelf het beste hoeveel uw gezinsleden of u zelf ong. eet.
5. Meng de ketjap en de sambal door elkaar.
6. Bestrijk de kip met het ketjap-sambal mengsel.
7. Doe de olie in de pan en verwarm deze op middelhoog vuur.
8. Doe de kip in de pan en bak deze rustig bruin en gaar.
9. Verdeel de rijst, de kip en de komkommer atjar over 4 borden.
Maak jouw eigen website met JouwWeb