
Hutspot met braadworst:
(wortelenstamp)
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Alhoewel dit recept net boven de € 5,00 uitkomt heb ik het evengoed eventjes hier erbij gezet. Dit omdat er door b.v. ander vlees te gebruiken, of de groenten in de aanbieding te kopen het recept zelfs ruim onder de € 5,00 kan ziten.
Ingrediënten:
- 1 kg kruimige aardappelen € 1,29
- 1/2 kg uien € 0,39
- 1 kg winterpenen € 1,00
- 50 ml melk € 0,06 pak 1 ltr € 0,59
- klontje boter € 0,10 pakje 250 gr € 0,72
- Zout, nootmuskaat
- 4 braadworstjes € 2,50
Totaal kosten gerecht € 5,34
Bereidingswijze:
1. Pel de uien en snijd deze fijn. Doe deze vervolgens onder in een grote pan.
2. Schil de winterpenen, snijdt deze in kleine stukjes en doe deze bovenop de uien.
3. Schil de aardappelen en snij in stukken. Doe de aardappelen boven op de winterpenen.
4. Vul de ketel vervolgens met water zodat alles net onder staat, voeg wat zout toe.
5. Zet het geheel op het vuuren breng het aan de kook.
6. Laat het geheel ong. 20 a 30 minuten koken. Prik met een vork in de aardappel en de wortel om te kijken of het zacht is. indien deze zacht zijn is het gaar.
7 Bak intussen de braadworstjes.
8. Schud de aardappels e.d af in een vergiet en laat even goed uitlekken.
9. Verwarm de melk in de magnetron of in een pannetje.
10. Doe de aardappels e.d. terug in de ketel en voeg de melk en het klontje boter toe.
11. Stamp met een puree stamper alles goed door elkaar. Indien u wenst kunt u altijd nog wat extra melk gebruiken.
12. Voeg evt. nog wat zout en nootmuskaat toe en roer het geheel goed door elkaar.
Maak jouw eigen website met JouwWeb