Turks brood met warm vlees:
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten
Ingrediënten:
- 250 gram champignons € 0,83
- 300 gram hamlappen € 2,17
- 1/2 eetlepel Provençaalse kruiden
- 200 ml crème fraîche € 0,39
- 1/2 eetlepel honing Hele pot € 1,39
- zakje ijsbergsla € 1,00
- boter heel pakje € 0,80
- zout en peper (indien gewenst)
- 1 turks brood € 0.60
Totaal kosten gerecht € 4,99
Bereidingswijze:
1. Champignons schoonmaken en in plakjes snijden.
2. Hamlappen in dunne reepjes snijden en kruiden. Evt. zout en peper toevoegen.
3. Boter in de pan laten smelten en het vlees aanbraden.
4. Champignons toevoegen en kort mee laten bakken.
5. Crème Fraîche en honing toevoegen en goed omscheppen.
6. Indien nodig nog verder op smaak brengen met peper en zout.
7. Turks brood in 4 stukken verdelen en deze stukken opensnijden.
8. Beleggen met de sla en het vlees over de stukken brood verdelen.
Tips:
Het turks brood kan uiteraard ook vervangen worden door andere broodjes. De reden dat ik turks brood gebruik is omdat dit lekker en goedkoop is.
De ijsbergsla kan ook vervangen worden door andere sla soorten of een mix van slasoorten.
Maak jouw eigen website met JouwWeb