Gevulde paprika:
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ong 40 minuten
Ingrediënten:
- 4 rode paprika's € 3,44 per stuk € 0,86
- 2 uien € 0,20 netje uien € 0,69
- 1 teentje knoflook € 0,06 2 bolletjes € 0,75
- 75 gram geraspte kaas € 0,40 Heel zakje € 0,80
- 200 gram gehakt € 0,90 Pak van 300 gram € 1,35
- Zout, peper, paprikapoeder en italiaanse kruiden
Totaal kosten gerecht € 5,00
Bereidingswijze:
1. snij de bovenkant van de paprika's af en haal de zaadlijsters met alle zaadjes eruit.
2. Bak het gehakt in een pan snel rul (ik gebruik zelf maar zelden boter of olie bij het bakken van gehakt daar er genoeg vet uit gehakt komt).
3. Voeg de uien, knoflook en kruiden toe en bak kort mee.
4. Vul de paprika's en zet deze in een ovenschaal. Strooi de kaas over de paprika's.
5. Doe op de bodem van de ovenschaal een beetje water zodat de paprika's goed garen en niet uitdrogen.
6. Laat de paprika's in het midden van de oven in 20 minuten gaar worden.
Tips
Door het gehakt kun je evt. ook wat rijst doen. Of serveer met rijst. Ikzelf heb altijd meer dan genoeg aan 1 gevulde paprika.
Voeg evt. klein gesneden restjes groenten toe.
Maak jouw eigen website met JouwWeb