Mini quiche in de cocotte
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ong. 40 minuten
Ingrediënten:
- 4 plakjes bladerdeeg voor hartige taart € 0,50 pak van 10 plakjes € 1,25
- 4 eieren € 0,60 doosje van 10 € 1,49
- ong. 125 ml kookroom € 0,33 flesje van 250 ml € 0,66
- 4 plakjes ham (of indien gewenst blokjes ham) € 1,05
- ongeveer half zakje geraspte kaas € 0,60 zakje 1,19
- 2 bosuitjes of restje andere groenten b.v. prei € 0,40 Bosje ong 4 a 5 stuks € 0,89
- peper, zout en paprikapoeder
Totaal kosten recept € 3,48
Verder uiteraard nodig 4 cocottes (kleine pannetjes die ook in de oven kunnen)
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden
2. Vet de cocottes in en bekleed iedere cocotte met 1 plakje bladerdeeg. Prik in het deeg gaatjes met een vork om te voorkomen dat het deeg te vochtig blijft. Indien je er zeker van wilt zijn dat het deeg niet te nat blijft kun je evt. ook nog een heel dun laagje paneermeel over de bodem strooien.
3. klop de eieren met de room los.
4. Snij de bosui in dunne ringetjes (of snij de andere groenten fijn), snij de ham in kleine stukjes en meng dit samen met de kaas door het eiermengsel.
5. Voeg peper, zout en paprikapoeder naar smaak toe aan het mengsel en roer nog eens goed door.
6. Verdeel het mengsel over de pannetjes.
7. Zet ong. 20 minuten in de oven. De quiches moeten goudbruin en uiteraard gaar zijn.
Tips:
Vervang de ham door uitgebakken spekjes
Voeg verse kruiden toe zoals peterselie en bieslook.
Gebruik crème fraîche ipv kookroom
Met quiche kun je eindeloos variëren, de groenten en kruiden zijn allemaal te vervangen door andere ingrediënten. Kijk wat er in huis is en uit proberen maar.
Maak jouw eigen website met JouwWeb