Gevulde koolrolletjes

Aantal personen: 4

Bereidingstijd: ong. 30 minuten

 

Ingredienten:

- 1/2 chinese kool                       € 0,80  Hele kool € 1,59

- 300 gram half om half gehakt     € 1,75

- 70 gram tomaten puree              € 0,26

- 1 rode paprika                          € 0,25

- 1 ui                                        € 0,11 1 kg € 0,79

- 50 gram boter                          € 0,14 pakje 250 gram € 0,72

- 700 gram kruimige aardappelen  € 0,90 1 kg € 1,29

- 100 ml melk                            € 0,06 pak 1 ltr € 0,59

- peper en zout

         Totaal kosten gerecht   € 4,27

 

Bereidingswijze:

1.  Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze in een pan met water en wat zout (ong. 20 minuten nodig om gaar te worden).

2.  Bak het gehakt in een koekenpan rul en bruin (let op, er hoeft bij . gehakt rul bakken geen boter toegevoegd te worden omdat er meer dan genoeg vet in gehakt zelf zit).

3.  Snijd intussen de paprika en de ui in stukjes.

4.  Voeg de ui en paprika bij het gehakt en laat dit nog eventjes mee bakken. 

5.  Voeg de tomatenpuree toe, roer eventjes goed door en breng het geheel op smaak met wat peper en zout, en haal de pan van het vuur. 

6.  Schud de aardappelen af en verwarm de melk in een pannetje of in de magnetron. Voeg de melk en de boter toe aan de aardappelen en stamp het geheel tot een lekkere      puree.

7.  Breng een pan water aan de kook.

8.  Haal intussen alvast 2 koolbladen per persoon van de kool los en snij het dikste deel van de nerf eruit. 

9.  Doe de koolbladen ong. 1 minuutje even in het kokende water.

10.Haal de koolbladen uit het kokend water en laat ze uitlekken. Evt. kunnen ze even afgespoeld worden met koud water. 

11. pak hierna 1 koolblad en leg er wat puree op en bovenop de puree wat van het gehaktmengsel. Rol de kool vervolgens op. Begin bij het rollen bij het stuk waar de nerf        heeft gezeten. 

12. Rol zo alle kooltjes op en serveer direct. 

 

Daar er kool, aardappelpuree en gehaktmengsel gebruikt is is het niet noodzakelijk om nog iets extra's erbij te serveren. De rollejtes vullen goed. Indien je toch nog iets toe wilt voegen is het een idee om b.v. de rest van de kool in kleine reepjes te snijden en evt. even in de wok te roerbakken. Doe er b.v. een pepertje onder en wok met wat wokolie.