Cannelloni met bolognesesaus en spinazie:
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ong. 60 minuten
Ingredienten:
1 wortel € 0,09 hele zak van 1 kg is 0,95
1 stengel bleekselderij € 0,23 bosje € 1,19 gemiddeld 5 stengels
1 ui € 0,10 netje is 0,69
2 tenen knoflook € 0,06 2 bollen knoflook € 0,75
300 gram gehakt € 1,35
2 blikjes tomaten puree € 0,24
200 ml runderbouillon € 0,08 pakje a 12 stuks bouillontabletten € 1,05
400 gram tomatenblokjes € 0,55
250 gram cannelloni € 1,86
150 gram geraspte jong belegen kaas € 0,83
1 kg spinazie a la crème € 1,19
Peper, zout en italiaanse kruiden
Olie
Totale kosten gerecht: € 6,52
Bereidingswijze:
Begin met het maken van de bolognesesaus.
1. schil de wortel en de bleekselderij en raspt deze vervolgens.
2. pel de ui en de knoflook. Snij de ui in kleine blokjes en snij de knoflook fijn.
3. fruit de wortel en de selderij ong. 2 minuten in wat olie in de pan.
4. voeg het gehakt toe en bak deze rul
5. Voeg de tomatenpuree toe en warm nog even goed door.
6. Breng op smaak met peper, zout en italiaanse kruiden.
7. voeg de tomatenblokjes toe en laat weer even warm worden.
8. voeg de bouillon toe.
9. Laat de saus minimaal 20 minuten zachtjes doorkoken. Indien het nodig is voeg wat warm water toe. Let op dat de saus niet te waterig wordt.
10. Verwarm de oven voor op 180 graden.
11. Laat de spinazie in een pan rustig ontdooien (schep regelmatig om).
12. Vet een ovenschaal in.
13. Vul de cannelloni met de bolognesesaus en leg de cannelloni's naast elkaar in de ovenschaal.
14. Bedek alles met de spinazie.
15. Doe de kaas eroverheen.
16. Laat in het midden van de oven in ong. 35 minuten gaar en goudbruin worden.
Tips:
Voeg aan de saus evt. courgette of andere groenten toe. Zorg wel dat de groenten klein genoeg zijn gesneden.
Natuurlijk kun je ook altijd een pakje saus gebruiken, maar ik persoonlijk vind dat niet lekker. Dit is wellicht wat meer werk maar zeker niet duurder. Gebruik de overgebleven groenten gewoon later in de week in een gerecht en je hebt weer goedkoop gegeten deze week.
Heb je wat saus over? Geen probleem. Doe deze in een zakje of een bakje in de diepvries en je kunt dit bij een volgend italiaans gerecht of een tomatensaus toevoegen. Evt. in de tomatensoep is zelfs ook een optie.
Maak jouw eigen website met JouwWeb