Bolognesesaus:
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: ong. 30 minuten
Ingredienten:
1 wortel € 0,09 hele zak van 1 kg is 0,95
1 stengel bleekselderij € 0,23 bosje € 1,19 gemiddeld 5 stengels
1 ui € 0,10 netje is 0,69
2 tenen knoflook € 0,06 2 bollen knoflook € 0,75
300 gram gehakt € 1,35
2 blikjes tomaten puree € 0,24
200 ml runderbouillon € 0,08 pakje a 12 stuks bouillontabletten € 1,05
400 gram tomatenblokjes € 0,55
Peper, zout en italiaanse kruiden
Olie
Totale kosten gerecht: € 2,70
Bereidingswijze:
1. schil de wortel en de bleekselderij en raspt deze vervolgens.
2. pel de ui en de knoflook. Snij de ui in kleine blokjes en snij de knoflook fijn.
3. fruit de wortel en de selderij ong. 2 minuten in wat olie in de pan.
4. voeg het gehakt toe en bak deze rul
5. Voeg de tomatenpuree toe en warm nog even goed door.
6. Breng op smaak met peper, zout en italiaanse kruiden.
7. voeg de tomatenblokjes toe en laat weer even warm worden.
8. voeg de bouillon toe.
9. Laat de saus minimaal 20 minuten zachtjes doorkoken. Indien het nodig is voeg wat warm water toe. Let op dat de saus niet te waterig wordt.
Tips:
Lekker bij spaghetti of macaroni of als vulling in combinatie met bv. spinazie in de lasagne.
Vries saus die over is in en gebruik deze bij een volgende keer of als toevoeging of basis in de tomatensoep of tomatensaus.
Maak jouw eigen website met JouwWeb